20.05.2020. Aquest matí s’ha celebrat una reunió de càrrecs electes de Compromís la Costera – la Canal dedicada a l’estudi de propostes per a institucions supra-municipals com mancomunitats, consorcis, etc.

A la reunió s’ha acordat que Compromís impulsarà a aquestes institucions l’adopció d’aquelles mesures que garantint sempre la màxima seguretat per a la ciutadania permeten l’apertura del màxim de serveis i instal·lacions possibles. En aquest sentit s’intentarà que s’establisquen per part de tots els ajuntaments els criteris mínims per valorar si un servei o instal·lació es pot prestar amb garanties i que tota la comarca obre en conseqüència. Entenem que molta gent desitja gaudir d’instal·lacions, com per exemple les esportives, i estem disposts a impulsar l’apertura d’aquestes però sempre que estiga garantida la seguretat dels usuaris, el compliment de la normativa i que siga viable per als ajuntaments.

D’altra banda a la reunió també s’ha acordat donar impuls i suport a les mesures que faciliten compartir recursos entre ajuntaments per tal de poder mantenir determinats serveis i facilitar així la vida a la ciutadania. Sabem que la Mancomunitat ja està fent molt en aquest camp, però hi ha ajuntaments que estan compartint materials entre ells i voldríem que això fora la tònica general per afavorir l’estalvi i l’aprofitament dels recursos en una situació complicada com la que ha generat la COVID19.