Fran Ferri visitarà Xàtiva para demanar un tracte fiscal just.

El proper divendres a la seu de l’Associació Veïnal del Barri Nord-Oest (Abú Masaifa, 9) el síndic de Compromís a les Corts, Fran Ferri, impartirà la xarrada “Fins ací arriba la paciència dels valencians/es: Finançament just per a viure millor”. Aquesta xarrada s’inscriu dins els actes de la Campanya “Tracte Just” a la Costera que ja porta arreplegades centenars de signatures demanant que el govern de l’estat reforme el sistema de finançament autonòmic i deixe de marginar els territoris valencians.

Aquesta campanya es va iniciar a principis de l’estiu amb la visita de Joan Baldoví, Maria Josep Amigó, Fran Ferri i  Àgueda Micó per tal de presentar la campanya #TracteJust. Aquell dia els vam acompanyar un bon grapat de regidors i militants de la Costera i vam fer partícips de l’acte a empresaris amb els que es va compartir un esmorzar per tal d’escoltar les seues demandes. Va ser un dia de treball amb l’objectiu de fer conscient a la població de la comarca que, sense un tracte just financer per part de l’estat central; la Generalitat no podrà dotar els serveis que tots meresquem ni igualar els serveis socials, educatius i sanitaris dels que gaudeixen altres comunitats autònomes. Un dia per explicar als empresaris que amb aquest tractament injust per part de l’estat ni podran competir en igualtat de condicions ni arribaran les inversions que ajuden a expandir les seues activitats i negocis.

Una campanya necessària per a un territori que paga a l’estat i rep finançament de  l’estat com si fora una comunitat rica, quan és realment una de les pobres. El resultat de les males polítiques d’un Partit Popular que  va optar per malbaratar recursos i tancar empreses mentre dedicava tot el seu esforç a afavorir els interessos dels especuladors. A hores d’ara som l’11% de la població de l’estat i produïm un 10% del Producte Interior Brut però Rajoy i els seus companys sols ens dediquen un 3,5% de la inversió real. El 2017 estarem a la cola del finançament públic estatal amb 119 € per habitant, mentre que comunitats més riques que la nostra com Catalunya o Madrid rebran més de 150 i molt lluny dels 405 que rebrà Castella-Lleó. Una discriminació que el propi ministre Montoro ha reconegut, però sense oferir cap solució. No demanem ser més que ningú o que es deixe d’ajudar a qui ho necessite, el que volem és un tracte financer més just que ens permeta prestar una atenció digna a la nostra gent i que ajude a consolidar el nostre potencial de creixement social i econòmic.

Una situació que s’ha traduït sobre el terreny en un deute històric de l’estat amb els valencians de més de 16.000 milions d’euros. Una xifra brutal i resultant d’anys i anys als aportàvem  a les arques de l’estat central molt més del que tocava i era just. La trista realitat és que estem mal finançats i que això repercuteix sobre la nostra qualitat de vida. Eixe mal finançament es agreujat pel govern del PP a Madrid que, reconeixent que ens dedica menys diners dels que serien justos, no fa res per resoldre la situació. És més, encara l’aprofita per traure encara més suc als valencians per mitjà del pervers FLA (“Fondo de Liquidez Autonómica) pel qual ens presta (amb interès) els diners que en justícia són nostres. Rajoy i el seu govern reconeixen que l’estat central tindria que donar més diners per a invertir en les nostres terres i persones, però al lloc d’això ens presten una part dels propis diners que li hem pagat de més. Amb un tracte just que facilitara que es quedara ací una part major del que es recauda al nostre territori, no caldria demanar préstecs i el que potser és més important, deixaríem de ser gent de segona al nostre estat. Persones a les que se li nega un nivell de serveis digne i a les que es margina pels interessos polítics del govern de Madrid. Tots els ciutadans de l’estat estan pagant de forma injusta el rescat de la banca o els favors territorials dels interessos del PP, però som nosaltres els valencians els que ens estem portant la pitjor part.

En breu ens trobareu als carrers arreplegant el vostre suport per tal de dir ben fort al govern de Madrid que s’ha acabat el temps de pagar de més i callar i esperem que ens acompanyeu a la gran manifestació que es farà a València el 18 de novembre. Una manifestació a la que participaran la majoria de les forces polítiques valencianes junt a la societat civil. Volem poder tenir un futur i gaudir del mateix benestar que la resta de l’estat,  perquè aquesta no és una qüestió partidista és una qüestió d’interés general. Sols amb un bon finançament podrem tornar a ser el que érem i al cas de la Costera, deixar de ser una de les comarques més deprimides del País Valencià.

Arxivat en: Comarcal, Economia i Ocupació, General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *