Aquesta acció és resultat d’una demanda ciutadana a l’acte de Chella del 14 de juliol.

El passat dissabte 14 de juliol Joan Baldoví va visitar Xella amb l’acte “Propuestas de futuro para la Canal”. A aquest acte es van abordar temes com els de la necessitat de blindar les pensions, un tema d’elevat interés a una comarca envellida com la Canal de Navarrés; la necessitat de millorar els serveis i la qualitat de vida a les zones rurals per mantenir la població o com recuperar el sector agrari local. A més a més, Baldoví va explicar com el grup de diputats de Compromís al Congrés podia ajudar a la població local demanant informació sobre temes concrets i impulsant accions a petició ciutadana.

A la ronda oberta de participació dels ciutadans, algunes persones van mostrar la seua preocupació pels projectes de presa als rius Sellent i Cànyoles que, a banda de servir per laminar les inundacions que afecten a la Ribera, ben concebudes podrien ser emprades per augmentar els cabals per al reg disminuint la necessitat de pous o crear nous recursos ambientals o turístics. En paraules dels assistents “aquests projectes van néixer fa 10 o 12 anys i es consideraven de primera necessitat, però amb l’arribada de Rajoy al govern van desaparèixer del mapa”.

Aquestes preses no són desconegudes per a  Baldoví que ja en 2012 va interpel·lar al govern sobre aquest tema en atenció a les demandes de seguretat front a les inundacions per part de la població de la Ribera.

El diputat s’ha compromès a que aquesta mateixa setmana començarà a plantejar la qüestió davant les instàncies pertinents afirmant “que estem al congrés per a treballar per la ciutadania valenciana i aquesta qüestió afecta a la seguretat de persones al temps que pot millorar la vida d’altres i per tant l’hem de considerar prioritària”.