Compromís s’incorporarà la Junta de Govern de la Mancomunitat la Costera – la Canal després dels avanços estructurals d’estos mesos.

La incorporació es produeix en avançar el procés de renovació de la Mancomunitat està ja consolidat, després de que el passat estiu es plantejara per la formació valencianista, especialment amb els avanços en la comissió per l’actualització dels estatuts de l’entitat comarcal.

Xàtiva

1 de febrer de 2018

El 31 de gener el grup de representants de Compromís a la Mancomunitat de la Costera i la Canal va celebrar una reunió a la que es va acordar la incorporació a la Junta de Govern. A la reunió es va constatar que el procés de reformes que havíem demanat el passat estiu (redacció de nous estatuts adaptats a les necessitats de la ciutadania i ajuntaments, comissions amb capacitat de treball efectiu, l’establiment del full de ruta de treball amb objectius de cara al futur, etc.) estaven sent assumits per la nova presidència de Mª José Tortosa, a la que Compromís agraeix la voluntat i l’esforç que està fent.

Aquesta incorporació suposarà que Vicent Muñoz, alcalde de la Font de la Figuera, que ja era membre de la Junta de Govern en l’etapa anterior, passe a ser vice-president de la Mancomunitat, i Pepe Garrigós, alcalde de l’Alcúdia de Crespins, president de la Comissió de Serveis Socials i Igualtat.

En aquest sentit Garrigós ha manifestat que “la Mancomunitat ha de ser capaç de millorar l’oferta de serveis socials que supere la que a hores d’ara presenten els ajuntaments. La gent ha de veure millores en la seua qualitat de vida i la mancomunitat ha de ser una eina important en aquest treball, també per l’acompanyament en la prestació  de serveis com els agents d’igualtat, per facilitar la gestió als ajuntaments i, per tant a la ciutadania.

D’altra banda els i les representants municipals a la mancomunitat estan preparant una bateria de propostes a totes les àrees de treball de la Mancomunitat que ajuden a la millora de la qualitat de vida de la Costera i la Canal. En este sentit, Analia Juan, alcaldessa de Montesa i nova portaveu de Compromís a la Mancomunitat, ha declarat “Anem a impulsar la creació d’una bossa de sòl industrial conjunta que ajude a promocionar els nostres polígons industrials i afavorisca l’arribada de noves empreses, la millora de l’oferta de serveis a les empreses que ja estan,   propostes que ajuden al creixement econòmic més enllà del turisme, enfortint i col·laborant amb els ajuntaments per redefinir aspectes econòmics que vertebren la comarca i els seus municipis. Volem una Mancomunitat que impulse eficaçment les comarques de la Costera i la Canal.”

Compromís, com a formació preminentment municipalista, aposta per potenciar les institucions que estan més a prop de les persones i que estes siguen instruments al servei de la gent. Com ha assenyalat Vicent Muñoz “aquesta incorporació es produeix ara, després de mesos treballant intens sense haver format part la Junta de Govern. Volem contribuir en crear un projecte fort i sòlid de Mancomunitat al servei de la ciutadania i dels pobles i ara que estem en el camí adequat, és el moment de formar part del seu govern per seguir sumant en consolidar-lo i millorar-lo de forma decidida. És la nostra forma de treballar: Les persones primer.

Arxivat en: Comarcal, General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *